Excursie in Viena la targul de CRACIUNI

 

 

Va invitam sa descoperiti capitala Austriei alaturi de noi!

 

- transport cu microbuz Mercedes Euro 6 (VIP);
- cazare la Hotelul MARC AUREL situat la 34 KM înainte de Viena, adresa: Hauptstraße 10 A-2404 Petronell-Carnuntum. Detalii despre hotel: https://marcaurel.at/ro/hotel/ (camere cu 2 paturi cu baie proprie) 3 zile 2 nopți;
- mic dejun bufet suedez (2 ori sâmbătă și duminaca dimineață);
- ghid turistic în limba română;
- plecarile sunt din Baile-Felix respectiv Oradea.

Obtional:

Intrările la obiectivele:
-Muzeul SISI la Schonbrunn (plata la intrare);
-Turnul Dunării la 176 de metri înălțime situat pe insula Dunării (plata la intrare);
-Cină la cazare de trei feluri pentru 9 Euro/Pers. (Vineri și Sâmbătă seară);

Conditii de participare:

- CI sau pașaport valabil;
- pentru minorii neînsotiti de ambii părinți, acord parental la notar;

Va rugam frumos cererile de inscriere sa le comunicati telefonic la numarul : 0722764732

 

De la mijlocul lunii noiembrie până de Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în magice pieţe de Crăciun. Când începe să se simtă aroma prăjiturilor de Crăciun şi mirosul de punci fierbinte se dezvăluie şi acea atmosferă specială din Ajunul Crăciunului.

La Visul Vienez al Crăciunului din Piaţa Primăriei(Rathausplatz), la intrarea în piaţă, vizitatorii sunt întâmpinaţi de o poartă arcuită, cu o înălţime de câţiva metri, împodobită cu lumânări. Cele aproximativ 150 de standuri comerciale din Piaţa tradiţională de Crăciun oferă cadouri pentru Crăciun, decoraţiuni pentru brad, obiecte de artizanat, delicii culinare, dulciuri şi băuturi calde. În Parcul Primăriei şi de-a lungul Ringului, copacii împodobiţi strălucesc într-o ambianţă festivă. Vizitatorii se pot delecta cu patinele pe un patinoar cu o suprafață de peste 3.000 m² şi pe numeroasele trasee amenajate în parc. Lumea copiilor oferă un carusel, o caleaşcă trasă de reni şi superbe instalaţii de lumini în parc, inspirate din poveştile de Crăciun.

 

Nu departe de aici se află Satul de Crăciun de pe Maria-Theresien-Platz, situat între Muzeul de Istoria Artei şi Muzeul de Istorie Naturală. În perioada Adventului, aici se pot găsi aproximativ 70 de standuri cu obiecte tradiţionale de artizanat şi idei originale pentru cadouri. Atmosfera din Ajunul Crăciunului este asigurată de corurile de muzică Gospel şi de formaţii muzicale. Pe 27 decembrie, Satul de Crăciun se transformă în Satul de Revelion. Şi romanticul Sat de Crăciun din Altes AKH este un loc de întâlnire preferat în perioada din Ajunul Crăciunului, în special pentru publicul tânăr din campusul universitar aflat în apropiere. Satul de Crăciun din Altes AKH este foarte îndrăgit şi de familii, pentru trenuleţul său pentru copii şi caruselul nostalgiilor. În plus vă stau la dispoziţie două piste de petancă pe gheaţă.

 

Târgul tradiţional de Crăciun de pe Freyung din centru este dedicat activităţilor tradiţionale. Încă din 1772, aici avea loc un târg de Crăciun, iar astăzi, din acest loc se pot cumpăra obiecte de artizanat, decoraţiuni din sticlă, iesle şi ceramică tradiţională. Începând cu orele 16, în piaţă răsună muzica tradiţională de Advent. La doi paşi de aici, la Târgul de Advent Am Hof se găsesc de asemenea obiecte de artizanat de mare valoare. Noutatea de anul acesta este un bar cu şampanie.

 

 

Piaţa de Crăciun din faţa Palatului Schönbrunn oferă o atmosferă romantică în faţa clădirilor imperiale şi se transformă după Crăciun într-o piaţă de Anul Nou. Din oferta pieţei, ce freamătă de viaţă fac parte obiecte meşteşugăreşti tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun realizate manual, concerte de Crăciun şi un program cuprinzător pentru copii, inclusiv un atelier tematic. Un impresionant decor baroc este oferit şi de Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere. Unicul parc al palatului pune la dispoziţie un spaţiu pentru un frumos târg de Crăciun cu obiecte deosebite de artizanat şi delicatese culinare.

În cadrul evenimentului Art Advent de pe Karlsplatz, în afara unui program variat pentru copii, există şi o ofertă de vânzare de produse de artizanat. Diversitatea ofertei este asigurată şi de instalaţiile artistice, atelierele deschise publicului şi bandele de muzică live. Oferta culinară este certificată integral ca bio. La Târgul de Crăciun de la Spittelberg, pe străduţele idilice, se găsesc de asemenea numeroase standuri cu produse artizanale, dar şi multe standuri cu idei de cadouri din domeniul culinar.

Distracţia stă în prim-plan la târgul de Crăciun din Riesenradplatz (Piaţa Roţii Uriaşe)  sub motto-ul „Praterul e pe val“. Până pe 7 ianuarie, aici au loc călătorii de vis pentru copii, concerte live care acoperă o paletă vastă de la muzică Gospel până la Soul şi Pop şi în general, un program distractiv.

Spiritul calm al sărbătorilor şi tradiţia marchează târgul de Crăciun de la Stephansplatz, unde cele aproximativ 40 de standuri de la baza Catedralei Sf. Ştefan oferă produse de calitate din Austria. Târgul imperial şi regal de Crăciun din Michaelerplatz din faţa Hofburgului prezintă în căsuţele sale albe în mod deosebit, produse ale producătorilor locali, dulciuri, figurine din turtă dulce, iesle artizanele şi multe altele.

Piaţa deliciilor de Advent de la Operă stă sub semnul artei culinare. Turta dulce, brânzeturile, produsele din carne, punch-ul şi vinul de la producătorii locali fac inimile gurmanzilor să bată mai tare.

 

 * €50 avans cu 25 de zile inainte de pornire.